torsdag 11 december 2008

Svenskalärarinna

Svenskalärarinnan är en onskefull varelse. Imorgon har vi bad på idrotten, på Fyrishov. Det råkade krocka med Lucia, årets viktigaste dag.
Just för att Lucia är så viktigt ska vi fira det på morgonen. Det är egentligen inte obligatoriskt, men vi tvingas dit av svenskalärarinnan i alla fall. Trots att vi egentligen har sovmorgon.

Utöver det vill hon att vi ska ha lektion den tiden som blir kvar efter Lucia. En halvtimme plus-minus. Vi skulle egentligen slippa den fram till förra veckan då hon ändrade sig. Samma dag som vi fick reda på att vi ska bada. Det som gör denna handling hemsk är att vi ska till Fyrishov direkt efter, för att bada. Och vi ska ta oss dit med buss!

Detta resulterar i många saker. Dels får vi otroligt bråttom dit. Och sen får vi otroligt bråttom tillbaka.
Vi har alla gått net på våra bara knän och bett henne strunta i lektionen. Men icke, det vill hon inte. Varför vet ingen och det gör henne bara mindre populär bland oss i klassen.

Men hon sa på lektionen idag att vi kommer få en överraskning imorgon. Om jag får gissa tror jag hon kommer visa sitt rätta ansikte som djävul och ta fram en giliotin ur en garderob.
Vi får vänta och se.

Inga kommentarer: