måndag 20 oktober 2008

Fiskpannetter

Livsmedelsverket har listat ut hur de ska få ungdommar att äta mer fisk. Nämligen genom att ha fiskpanetter på matsedeln minst en gång i veckan. I skolor runt om i landet har det under förra veckan införts en lag, en lag för ungdommens hälsa!

Tyvär har det uppstått problem i paradiset. Samtidigt som flocken av hungriga barn, som är tjockare än någonsin, slevar i sig sin dos av fiskpannetter utan att tänka sig för, har några börjat tröttna.

För att lösa det här problemet, som tydligen är grunden till den pågående krisen, har Livsmedelsverket lagt ner flera-hundra-miljarder på forskning.
Slutsatsen de har dragit är att de som inte känner att smaken av fisk får smaklökarna att dansa helt enkelt hoppar över den vita såsen.
Den klassiska vita såsen som serveras till fisk i så gott som alla skolor, till och med i Afrika. Därför tvingas nu alla konsumenter av delikatessen att hälla på åtminstone två deciliter sås till varje portion.

Nu, bara en vecka med den nya lagen, har antal klagomål minskat avsevärt. Chefen för Lv har dock inga kommentarer angående påståendet att såsen skulle innehålla en "drog uppfunnen av katolska prästar för att få små alltargossar att vilja svälja allt som är vitt".
Det verkar dock inte helt orimligt med tanke på att det nyligen hölls ett möte i Vatikanen angående donering av pengar till svenska skolor.

Inga kommentarer: