måndag 20 april 2009

Min första rulle

Ett minne jag har från ganska många år tillbaka. Jag och min vän Daniel är hemma hos honom. Vi vill se på Kalle Anka, helst något med Knatte, Fnatte och Tjatte. Daniel säger att han har en film med alla våra favoriter. Säger att filmen finns i filmskåpet. Vi går till vardagsrummet, sätter oss framför skåpet och börjar rota.

Där finns många, många filmer. Vi letar och letar och letar igenom den stora mängd band som samlats där under åren. Ingen Kalle Anka.

Vi rotar vidare, nu längre bak i skåpet. Jag tar fram ett antal filmer och staplar dem på varandra så att jag lättare ska kunna gå igenom dem. Jag tar upp ett band, examinerar det och lägger undan det. Men det finns en film som fångar min uppmärksamhet. På framsidan av den filmen syns en gul bil, som i Baywatch, och runt om den står nakna män och kvinnor.

Jag vänder på fodralet och tittar på baksidan. Där finns små, små rutor med bilder ur olika scener. Nakna män och kvinnor även där. Jag vänder blicken mot Daniel och upptäcker att även han sitter och analyserar det vi har framför oss.
I samma ögonblick gör Daniels mor entré. Hon får syn på oss där vi sitter och undersöker VHS:en. Hon reagerar förvånandsvärt snabbt, går fram till oss, tar bandet ur våra händer och säger "Där får ni inte vara!"

Min första erfarenhet och pornografi.

Inga kommentarer: