fredag 25 september 2009

Min vision av tjejernas omklädnkingsrum

Det första som slår en när man stiger in denna tämligen okända värld är doften av nejlika och kardemumma, samma arom som man föreställer sig möter besökare i pepparkakeland.
Ur högtalarna placerade i vartenda av rummets hörn spelas MIKA på högsta möjliga volym för att öka tjejernas självförtroende och få dem att glömma alla skönhetsideal.
Väggarna är täckta med aprikosfärgad sammet och överallt syns pastellfärgade fjärillar som lekfullt flyger i olika, väldigt komplexa, geometriska formationer.
Golvet är täckt med sand från en av Brasiliens kilometerlånga stränder. När man går kittlas det under fötterna.
I varje toalett ligger det redan ett extra tjockt papper så att det inte ska höras ut när man gör sina behov. För säkerhets skull är även väggarna ljudisolerade.
Det finns flera olika sorters duschar. Ur en väller det fram olja som gör en alldeles hal och glansig. Ur en annan sprutas perfekta mängder brun utan sol, så att man ska kunna behålla solbrännan man jobbat så hårt på under sommaren. Och så en vanlig dusch, men med Evian-vatten. När man sedan är klar med rengöringen av kroppen startar en helt automatiserad maskin som torkar håret och återställer det till en förinställd stil. Därav det misstänktsamt torra håret nästa lektion.
Tillsist finns det ett hemligt, undangömt rum vars placering endast ett fåtal känner till. Där står det alltid ett bord dukat med tacos, ifall någon blir sugen på tjejmiddag.

Inga kommentarer: